Xavier Sarsanedas Trias

Quan em poso a pensar per escriure aquestes línies m’adono que segurament si avui em dedico professionalment al món de la informàtica és perquè un bon dia va entrar per la porta de casa un mòdem de 56K i, també, pel meu treball de recerca de batxillerat.

L’any 2004, a l’institut, quan tothom entregava el treball de recerca lliurant uns gruixuts quaderns de fulls de paper, jo em vaig presentar amb tres còpies de CD que contenien el que seria poc més endavant la primera pàgina web oficial del municipi.

La tecnologia avança a passos de gegant, i en aquella primera pàgina web municipal actualment seria totalment impossible poder-hi accedir des dels nostres dispositius actuals, ja que la tecnologia que utilitzava (Adobe Flash) a principis de l’any 2021 va quedar oficialment descatalogada. Precisament, la pàgina que veieu ara a la vostra pantalla està desenvolupada amb tecnologies i formats el màxim de lliures i oberts per tal que puguem gaudir-ne i preservar-ne el contingut tot i el pas del temps.

Constantment en el món de la informàtica sorgeixen nous llenguatges i tecnologies. Precisament entre els anys 2016 i 2017 estava estudiant un curs de pàgines web que culminava amb un projecte final. Aquell projecte va acabar essent la pàgina web que teniu davant vostre i que sense la recerca i el treball posterior d’en Josep M. Quer i la Mei Brescó no hauria tirat endavant.

M’agradaria aprofitar per expressar un reconeixement i agraïment a totes les persones que han treballat i segueixen treballant (pràcticament en l’anonimat) perquè la nostra història més propera se segueixi preservant al llarg de temps.

Espero i desitjo que gaudiu d’una bona navegació virtual!

 

[Retrat fet per Leonardo Rodríguez]