S'organitzen cursets de sardanes a Bonmatí

Va tenir lloc: 
L'agost de 1979

Al final de la dècada del 1970, les sardanes varen tenir una revifalla important. Bonmatí no va ser diferent i, gràcies a la predisposició de Manel Torrent, es varen engegar uns cursets als quals es va apuntar bastanta mainada del poble. Molts varen ser els que varen aprendre ballar, comptar i repartir sardanes gràcies a la gran tasca que va portar a terme durant molts anys.

D'aquesta manera va publicar l'anunci dels cursets el diari Los Sitios de Gerona el dia 4 d'agost:

CURSETS D'ENSENYAMENT A BALLAR SARDANES A BONMATÍ I FORNELLS DE LA SELVA

Aprofitant la temporada d'estiu i al mateix temps les vacances de l’escola pels petits, s'estan portant a terme diversos cursets d'ensenyament a ballar sardanes, entre ells, tenim notícies del que es fa a la vila de Bonmatí, on es desenvolupa una intensa activitat sardanista cada dia de la setmana.

Aquest curset té una durada fins per tot el mes de setembre, així doncs, cada dilluns i dijous, de dos quarts de vuit a 9 de la nit correspon l'ensenyament per petits de 5 a 9 anys; els dimarts i divendres de dos quarts de 9 a dos quarts d'onze per tots els grans; i el dimecres i dissabtes per tots els que l'any passat en varen aprendre per tal de preparar-los a fi de formar una colla infantil. Tot l'ensenyament té lloc al pati de les Escoles de Bonmatí on els interessats en assistir-hi poden fer la seva inscripció, i ens informen que té un gran èxit de participació de gent gran i petita dels pobles veïns com Constentins, Sant Julià, part de Vilanna, i com es lògic la majoria de Bonmatí.