La primera festa d'homenatge a la vellesa

L’any 1984, després d'haver aconseguit la segregació, el nou municipi va celebrar per primera vegada la seva festa d’homenatge a la vellesa, amb l’objectiu d’homenatjar i donar reconeixement a les persones grans del poble.
 
Fins en aquell moment la festa es duia a terme al poble d’Amer.
 
Hi ha constància que a Amer se celebrava la Festa d’Homenatge a la Vellesa des de l’any 1933 amb assistència de gent de Sant Julià i de la Colònia Bonmatí.
 
 
I així es va anar celebrant anualment, fins l’any 1983, en què, el dia 1 de maig, la festa d’Amer va aplegar per darrera vegada homenatjats de Sant Julià i Bonmatí (tot i que, posteriorment, alguns veïns de Sant Julià varen continuar anant-hi). El Punt Diari, el dia 5 de maig, ho recollia així:
  
La diada, que va tenir un gran èxit i comptà, per darrera vegada ja —perquè llurs municipis s’han segregat— amb la participació dels avis de Bonmatí i Sant Julià del Llor, es va cloure amb una audició de sardanes a cura de la cobla Banyoles, després que s’hagués fet un dinar de germanor als menjadors de l’institut.
 
A partir de l’any següent la festa ja es va celebrar al propi municipi i es va canviar de data: en lloc de celebrar-se l’1 de maig es va convocar per a l'11 de setembre, Diada de Catalunya.
 
El Punt Diari també se'n va fer ressò:
 
SANT JULIÀ DEL LLOR-BONMATÍ
Homenatge a la vellesa el proper dimarts
E.R.
 
El proper dia Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, el poble de Sant Julià de Llor-Bonmatí celebrarà el primer homenatge d’aquest poble a la vellesa. La festa en honor als avis començarà a tres quarts d’onze del matí amb una concentració que tindrà lloc davant la casa de la vila, des d’on es dirigiran a l’església parroquial.
 
A les onze començarà una missa cantada per la Rondalla Quatre Vents. Un cop acabat l’ofici i en la mateixa església, la rondalla local Quatre Vents oferirà als homenatjats un concert de cançons populars.
 
A les dues del migdia se celebrarà un dinar de germanor, i a les cinc de la tarda es realitzarà una audició completa de sardanes, a la plaça dels Pins, a cura de la cobla «Farnense».
 
A partir d’aquell moment i anualment s’ha anat celebrant l’Homenatge a la Gent Gran del municipi l'11 de setembre -a excepció de l'any 2014, que es va desplaçar al 13 de setembre, i l'any 2020, que es va suspendre a causa de la pandèmia de COVID-19.