Donen un ultimàtum a la Fundició per resoldre el tema de la contaminació

Va tenir lloc: 
Dissabte 14 de juny de 1986

Torna a sortir publicada la notícia de l'amenaça de tancament de la Fundició per contaminació. Una notícia que publicava el Punt Diari:

A Sant Julià – Bonmatí tenen deu dies per arreglar-ho

... En aquests moments encara hi ha obert expedient per a una altra foneria de plom que té fixat el termini del 24 de juny d'enguany per eliminar la contaminació que produeix. Es tracta d'una factoria que està instal·lada a Bonmatí-Sant Julià del Llor i que a causa dels fums de plom i àcids provocà la denúncia a la Generalitat dels pares del col·legi Narcís Junquera. En unes anàlisis a alguns alumnes s'observà certa incidència del plom en l'organisme i el 22 de febrer de 1983 l'associació es dirigia a la Generalitat per primera vegada.

En no haver obtingut resposta a la primera queixa, tot afirmant que «estem segurs que la manca de notícies correspon a una equivocació administrativa», decideixen insistir a l'administració catalana el dia 29 de febrer de 1984, en què la Generalitat pren cartes en l'assumpte.

D'ençà d'aquella data, hi ha hagut diferents tràmits i processos burocràtics, amb terminis pel mig que no s'han complert i que han culminat amb l'ultimàtum fet pel departament de Governació per tal que el dia 24 de juny la foneria no creï més problemes de contaminació. ... En aquest sentit, no es descarta que la factoria de Sant Julià del Llor-Bonmatí instal·li filtres per disminuir la contaminació. La foneria es dedica, en aquest cas, a recuperar bateries elèctriques, i tampoc no era la primera vegada que tenia problemes per culpa de la pol·lució: quan l'actual municipi de Sant Julià-Bonmatí depenia del d'Amer, l'ajuntament d'aquesta darrera població requerí l'empresari perquè resolgués el problema dels fums.

L'acció del consistori, però, no va donar cap mena de resultat perquè l'empresa continuà provocant contaminació a l'entorn.