Se celebra la primera festa major com a municipi independent

Va tenir lloc: 
Divendres 20 de maig de 1983

Els dies 22 i 23 de maig va tenir lloc la primera festa major com a municipi independent, que es va aprofitar per retre un homenatge a la gent que havia impulsat i havia fet possible la segregació respecte d'Amer. També durant aquella festa major es va estrenar la sardana "Sant Julià - Bonmatí", del mestre Miquel Tudela.

El dia 21 de maig el diari El Punt publicava:

Festa i sardana de la independència a Sant Julià Bonmatí

SANT JULIÀ DEL LLOR—BONMATÍ.- (Del nostre corresponsal Mont del Raval).— Amb una sardana del mestre Miquel Tudela, quedarà en el record el 22 de febrer, dia de la independència del municipi de Sant Julià-Bonmatí. Precisament l’estrena ha coincidit amb les festes que durant aquests dies s’estan celebrant al municipi. Aquestes començaren ahir divendres i es perllongaran fins dilluns dia 23.

En els actes previstos per avui, que començaran a les 12 del migdia amb jocs infantils, està previst portar a terme l’estrena de la sardana que porta per nom «Sant Julià-Bonmatí». L’acte tindrà lloc a partir de dos quarts de deu del vespre, després del sopar de germanor. Tot seguit hi haurà ball.

Per demà diumenge està previst el tercer concurs de colles sardanistes de petits dansaires. En el transcurs de la diada es farà un homenatge als regidors Rogeli, Vidal i Pisserra per la seva tasca envers el nou municipi de Sant Julià-Bonmatí.