L'Ajuntament denuncia que l'empresa Levi's no fa la festa local

Va tenir lloc: 
Dilluns 4 de febrer de 1985

Vist que el calendari laboral de l'empresa Levi's no preveu com a dia festiu el 22 de febrer, aniversari de la segregació, decretat com a festa local, l'Ajuntament acorda dirigir-se a la conselleria de Treball de la Generalitat posant-li en coneixement aquest fet.

El Punt Diari es feia ressò de la notícia en data 22 de febrer:

Bonmatí denuncia Levi's perquè no fa festa local

BONMATÍ (De la nostra Redacció).— La decisió de l'empresa tèxtil Levi's de no fer festa avui dia 22, diada en què a Sant Julià del Llor-Bonmatí commemoren el segon aniversari del municipi, ha estat qualificada per l'Ajuntament local d'«absurda» i en un ple celebrat fa pocs dies es decidí denunciar el fet al conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya. Per això, avui es tenia previst d'efectuar una inspecció a la indústria per veure si en realitat es treballava el dia en què el consistori declarà ser festa local.

Segons sembla, quan l'Ajuntament d'un municipi declara determinats dies com a festes locals, les indústries i empreses no poden treballar, cosa que en aquest cas no s'ha complert. L'empresa Levi's manifestà al consistori de Sant Julià i Bonmatí, el lloc on són ubicades les seves instal·lacions, la voluntat de no efectuar festa avui, dia 22, tot treballant-la a un altre data que coincideix amb la festa d'un municipi veí. Cal assenyalar que una bona part dels treballadors d'aquesta indústria tèxtil no són de Bonmatí. Davant d'aquest fet, l'Ajuntament acordà mantenir-se en la decisió de declarar «absurda» la voluntat de l'empresa tèxtil i traslladà el fet a la conselleria de Treball per «posar-li en consideració i demanar que se sancioni tal procediment, ja que si no fos així serien inoperants els assenyalaments de festes locals i inútils els acords municipals».

Un cop l'afer a mans de la delegació territorial de Treball de la Generalitat a Girona, va decretar-se una inspecció per a avui, dia 22, per comprovar si es feia festa o no i en tot cas actuar en conseqüència.