L’any 1979, concretament el dia 2 de juny, es publica el programa de la festa major:
AVUI COMENÇA LA FESTA MAJOR DE BONMATÍ
Programa de festes
Avui, dissabte, dia 2:
A les 8 del vespre; Missa anticipada.
A les 9: En el pati de les Escoles: Encesa de coets que anunciarà el començament del Sopar de Germanor; aquest consistirà en pa amb tomàquet, botifarra (de pagès), amanida i vi (tipus miau-miau).
A continuació, gran Cantada d'Havaneres pel grup «Oreig de Mar», de L’EscaIa.
A l'entremig, Gran Cremat que serà preparat en els diferents focs encesos per aquest fi.
Demà, diumenge, dia 3 de juny;
A les 9 del matí: Concentració i sortida des de la plaça d'En Manuel Bonmatí per començar la «Primera Caminada Popular» per a totes les edats. Arribada de la mateixa al pati de l'escola del Grup Bon-Dia. Tot aquell participant, gran o petit que hagi passat els diferents controls tindrà un obsequi-record d'aquesta Primera Caminada.
A les 11: A l'Església Parroquial, Ofici Solemne amb acompanyament d'orquestra.
A la 1 del migdia: Sardanes a la placa d'En Manuel Bonmatí per la cobla «Figueres».
A les 4,30 de la tarda: Partit de futbol. (Programes a part)
A les 6,30: Audició de Sardanes a la plaça J. Massana per la mateixa cobla.
Nit, a les 11: Nova audició de Sardanes a la plaça d'En Manuel Bonmatí, a càrrec de la cobla «Figueres».
Dilluns, dia 4 de juny:
A les 10 del matí: A la plaça d'En Manuel Bonmatí, Jocs Infantils preparats per la Comissió de Festes. Tot seguit la presentació d'Àngel Daban, popular i especialitzat per a fer passar una estona agradable als petits.
A les 5 de la tarda: Partit de futbol. (Programes a part)
A les 6: Com a cloenda de la festa, Audició de Sardanes populars a càrrec de la cobla «La Principal de Llagostera».
Aquesta va ser la primera festa organitzada per l’Agrupació d’Activitats Culturals i Festives, que es va fundar aquell mateix any. "Disposàvem de poc temps, i entre els membres de la Candidatura, l’Associació de Veïns del Grup Bon Dia i alguns simpatitzants de Festes com en Lluís Vernis, Quim i Jordi Quer, Josep Domínguez, Antònia Pla, Manel Torrent i Miquel Arbat, es va aconseguir dur-la a terme", recordava Josep Capella en el programa de la festa del 1983.
L'any següent, el 1980, la festa major va passar a anomenar-se "Festes Populars de Primavera" o "Festes de Primavera".
La revista La Pilastra de Bescanó, al mes de juny del mateix any, publicava l’article “Bonmatí ha retrobat la lluentor de la seva Festa Major”, escrit per Xevi Planes:
Des del primer acte del passat dissabte dia 24 de maig, que fou una animada cercavila pels carrers del poble, fins al darrer del dia 26, que consistí en una gran actuació del cantant Ferran i l’Orquestrina Galana de l’Arnella i companyia, la Festa Major de Bonmatí transcorregué amb un èxit darrera l’altre en quant a lluentor i participació. La immensa gentada que hi hagué al sopar de germanor, el sobradament merescut homenatge al sardanista Manel Torrent, la cantada d’havaneres per Els Pescadors de l’Escala, l’exhibició de trial, tot plegat fou una encertada rodona per part dels organitzadors. Una encertada que per altra banda no pot més que retreure el passat.
No hem pas de girar la vista gaire enrere per donar-nos compte de que les darreres fetes de Bonmatí anaven bastant cap avall. Als balls de mitja tarda no hi havia ningú, la gent se n’anava a Anglès... semblava que tot es perdés. Però renoi!, va sortir una Agrupació d’Actes Culturals i Festius amb bona voluntat i ja tornem a ser-hi. La Festa que inclús l’any passat havia de fer-se sense envelat, tornava enguany amb uns aires de magnificència que estranyaven a propis i forasters. El redreçament s’havia acomplert.
Això ja s’assemblava més a les festes dels anys 60, quan el Carrilet baixava ple de gent de les rodalies que venia a escoltar els millors conjunts musicals de l’època. Corrien llavors els anys del franquisme i les conseqüències les podeu ben imaginar, programades en castellà, les marxes “maldites” que acompanyaven a l’Ofici... Malgrat tot, era prou bonic. Veure la gent com es mudava, els convidats a casa, l’elecció de la Pubilla i que sé quantes coses més... i el que les vulgui recordar, que escolti el segon disc de La Trinca.
De fet m’estic sortint una mica de tema, car em sembla que no és pas a mi que em pertoca evocar els records “nostàlgics”. Però el que sí cal fer constar, que bé s’ho val, és la lluentor dels actes que es celebraren a la Festa d’enguany, al ball no calgué pas una Meravella per animar-lo, al futbol no va pas venir el Barça, el recital no era pas d’en Llach, el concert coral no va pas estar a càrrec de la Sant Jordi, però malgrat totes aquestes diguem-ne “limitacions”, es pot dir tranquil·lament que el desenvolupament de la festa fou un veritable encert, i per bé qui van mancar les esmentades “superiors qualitats” en cadascun dels gèneres, no cal pas dir que els que vingueren compliren de bon tros amb la seva feina. A més, els aimants de les havaneres van poder gaudir d’un grup que és la “flor i la nata”: Els Pescadors de l’Escala.
Resumint, tinc la impressió que els qui en el transcurs de la Festa vam acudir als diferents actes vam poder comprovar que allò marxava, que tirava endavant i que com el vertader nom de les Festes ja assenyala (Festes Populars de Primavera), no serà l’única activitat que es farà a l’any. L’Agrupació ha previst ja d’immediat la programació d’una vetllada a la vigília de Sant Joan. Esperem-la.
Fins l'any 1987, que va plegar en ple la junta de l'Agrupació d'Activitats Culturals i Festives, la festa es va anar anomenant successivament "Festes de Primavera".