S'estrena la melodia "En Manel de Bonmatí"

Va tenir lloc: 
Diumenge 7 de juny de 1987

Amb motiu de les Festes de Primavera d'aquell any, i a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal, es va estrenar la melodia "En Manel de Bonmatí" que Francesc Cassú va musicar a partir d'un poema escrit per Joaquim Quer Coll.

En el programa de la festa d'aquell any l'Agrupació d'Activitats Culturals i Festives va publicar el següent escrit (en extracte):

Era l'any 1980 quan l'Agrupació d'Activitats Culturals i Festives feia els seus primers passos, i un dels principals acords fou donar suport incondicional a un personatge de reconeguda estimació, en Manel de Bonmatí. Sí, es va poder fer un homenatge digne i honest a en Manel Torrent, en el marc de les Festes de Primavera del mateix any 1980. I és per això que s'estrenà una sardana que duia el nom popular "En Manel de Bonmatí". Un any després, en Joaquim Quer Coll li dedicava un emocionant i vibrant poema, publicat en el programa de les Festes de Primavera, i també amb el títol "En Manel de Bonmatí".

En el decurs d'aquests anys l'Agrupació ha rebut estímuls i ajudes de tota mena, i una vegada més, en aquest any, hem estat honrats. Un jove compositor, en Francesc Cassú, ens musicà la lletra del poema escrit per Joaquim Quer i dedicat a en Manel de Bonmatí, melodia que serà estrenada el diumenge dia 7 de juny per la Cobla Orquestra La Principal de la Bisbal.