Una placa de l'estació crea un conflicte entre Bonmatí i Bescanó

Va tenir lloc: 
Dijous 19 de novembre de 1981

La placa que marca l'altitud de l'estació va portar una confrontació entre Bonmatí i Bescanó, i es va batejar com la placa de la discòrdia.

Així va relatar la notícia el diari El Punt:

Marca l’altitud a l’antiga estació Bonmatí i Vilanna,

Bonmatí i Vilanna separats per una placa

BONMATÍ - VILANNA (De la nostra Redacció).— Una forta polèmica s’ha desencadenat entre els habitants de Vilanna i els de Bonmatí sobre la pertinença d’una antiga placa d’altitud de les que l’institut Geogràfic havia col·locat en totes les estacions de l’antiga línia del tren d’Olot. 

Els habitants de Bonmatí volen construir una font i van pensar que aquella podria ser-ne un motiu d’adornament, per la qual cosa demanaren a l’Institut Geogràfic el trasllat de la dita placa, i aquest els contestà afirmativament, sempre que tinguessin present l’altitud del lloc on aniria col·locada. I heus ací que els promotors de la nova font, més cofois que unes pasqües, es dirigiren vers l’antiga estació per tal d’arrencar l’antiga placa, cosa que fou observada per algun veí de Vilanna, el qual en veure la maniobra es dirigí als que l’intentaven dur a terme, tot indicant-los que aquella placa havia de quedar-se allà mateix, car pertanyia a Vilanna.

A hores d’ara el motiu de la discòrdia encara roman al mateix lloc, i les “discussions giren entorn de quin poble n’és el propietari, car uns asseguren que la placa és de Vilanna perquè l’estació era la d’aquest poble, mentre que els de Bonmatí sostenen que la placa és seva perquè pertany a l’estació de Bonmatí. Heus ací la qüestió.