Guerra Civil Espanyola

Fan esclatar una bomba de la Guerra Civil

La granada tipus "pinya" va quedar al descobert arran d'un despreniment provocat per les pluges que hi va haver a la zona on es va trobar.

La notícia la publicava el Punt Diari:

Les víctimes de la repressió franquista

A finals del mes de febrer del 1939 comença una etapa repressiva contra els que havien defensat la República després del cop d'estat ideat pel general Emilio Mola i es busquen culpables dels fets ocorre

La moneda republicana

Una de les primeres conseqüències del confrontament bèl·lic va ser l’atresorament del metall i, per això, les monedes progressivament van anar desapareixent, primer les de plata i després les altres.

Les víctimes de la Guerra Civil al bàndol republicà

Immediatament després del cop d'estat del 18 de juliol del 1936 contra el govern de la Segona República, es van succeir un seguit de persecucions sobre les persones de les quals se sospitava que donaven suport als militars insurrectes.

La Guerra Civil a la Colònia (1936-39)

Quan es produeix l’anomenat "Alzamiento Nacional", es crea a Catalunya el Comitè Central de Milícies Antifeixistes i a

Els refugiats a la Colònia durant la guerra

Amb l'inici de la batalla de Madrid, l'octubre del 1936, es va anar evacuant població civil madrilenya cap a la costa mediterrània de la Península.

Traslladen al Valle de los Caídos els morts republicans

Un cop inaugurat el Valle de los Caídos, l'abril del 1959, calia omplir-lo amb els cossos dels republicans recuperats de les fosses comunes.

Els Fets d'Octubre del 1934 a la Colònia

Tornen els primers exiliats

Arriben els primers exiliats a conseqüència de la guerra procedents de França, que l'any 1939, havien abandonat les seves llars. Aquests seran, però, rigorosament controlats pels mandataris vigents i no podran fruir de tots els drets.

La batalla de Bonmatí en la Guerra Civil espanyola

Benet Valentí va fer una descripció de la batalla de Bonmatí en un treball inèdit que va deixar escri

Pàgines