conflictes

Una placa de l'estació crea un conflicte entre Bonmatí i Bescanó

La placa que marca l'altitud de l'estació va portar una confrontació entre Bonmatí i Bescanó, i es va batejar com la placa de la discòrdia.

La fàbrica de Bonmatí, ferida de mort

D'aquesta manera anunciava el diari El Punt el dia 5 de setembre com es trobava en aquell moment la fàbrica de Bonmatí.

Textil Armengol plega

A causa de la forta crisi del tèxtil i tot i els esforços de modernització tant d'equips com d'instal·lacions, Textil Armengol s'acull a plans de reestructuracions que acaben el 1980 amb el tancament definitiu.

Tanquen al trànsit rodat dos carrers de la colònia

Mata i Pons, com a propietari de la colònia, va voler fer prevaldre la seva autoritat fent veure la seva oposició a la construcció del grup Bondia tot plantant unes bigues a les entrades dels carrers del Pi i de Sant Ramon que impedient el trànsit rodat per dins la colònia.

Els Fets d'Octubre del 1934 a la Colònia

Els burots al pont de Bonmatí

Entre el segle XIX i fins als anys 1960, va existir a la majoria de les localitats catalanes i de l'Estat la figura del "burot", que era un municipal encarregat de cobrar els drets d'entrada de certs articles, normalment queviures, als

El tancament de Textil Armengol

Florian Marcó surt de la presó

Després d'haver complert condemna pels

Una baralla acaba amb ganivetades al pont de la Colònia

A causa d'una discussió entre dos veïns del poble, Conrad Masias apunyala Eusebi Ferragut.

Aquest fet, per les seves repercussions polítiques, va marcar en certa manera els esdeveniments a la colònia després de la guerra.

Consell de guerra pels Fets d'Octubre a Bonmatí

Cinc persones de la colònia varen ser sotmeses a consell de guerra pels Fets d'Octubre a Bonmatí. Quatre d'elles varen resultar absoltes, però una, Florian Marcó, va ser condemnat a mig any de presó.

Pàgines