S'inaugura el Local de la Joventut de Bonmatí

El dia 17 de març del 1977 es va inaugurar el Local de la Joventut.
 
El diari Los Sitios de Gerona publicava:
 
...el Delegado Nacional de la Juventud, durante la mañana del jueves, día 17, inaugurará, en compañía de las autoridades provinciales, diversas Casas de la Juventud y Centros de Convivencia juveniles, entre ellos los de Bonmatí, Amer, San Esteban de Bas y Olot.
 
Amb el nou poble ja en bona part construït, amb l'escola, l’església i el camp de futbol ja en marxa, aquell mes de març es va inaugurar el Local de la Joventut, als baixos d'un dels blocs de pisos a tocar de la nova església.
 
Durant els primers anys, aquest local es va utilitzar com a punt de trobada del jovent, però també com a local per fer-hi reunions. Aquí és on va començar a néixer l’Agrupació d’Activitats Culturals i Festives i molt probablement també la candidatura que es va presentar a les eleccions de l’any 1979 a l’Ajuntament d’Amer i que va ser la precursora de la segregació del municipi.
 
També s'hi va fer algun curset, com per exemple les primeres sessions que en Manel Torrent va fer per ensenyar a ballar sardanes.
 
Més endavant aquest local va tenir altres usos, com per exemple va funcionar com a oficina de l’ajuntament durant una temporada.
 
Amb els anys, va passar de ser Local de la Joventut a local del jubilat, i era on la gent gran es reunia a les tardes per passar-hi l'estona o per fer manualitats, els fanalets de la Puríssima, etcètera, abans que s'inaugurés el Centre Cívic.
 
L'any 2015, el local va tornar a adquirir les funcions de local jove (s'hi van fer activitats dirigides per joves i per als joves) fins que, el 1918, va acabar esdevenint el local de l'Associació Escola d'Art de Bonmatí.